Naše usluge koriste:

 

Naši partneri:

 

2. Ne mogu da se logujem na sistem

Provjerite da li ste unijeli tačno korisničko ime i lozinku. Obratite pažnju i na to da li je Vaša tastatura podešena na latiničnu i da li su isključena velika slova (CAPS). Provjerite da li ste medij za logovanje (smart karticu) pravilno postavili u čitač.  


Povratak na vrh stranice

4. Šta da radim ako blokiram karticu, tj. ako tri puta ukucam pogrešan PIN?

Ukoliko koristite SafeSign karticu na računaru treba poći na sledeću lokaciju: Start-->Control Panel-->Criptographic Tokens. Otvoriće vam se prozor Token Administration Utility. Zatim treba da kliknete na polje Token pa Unblock pin. U polje Admin PIN kucate vaš puk kod koji ste dobili od vaše poslovne banke , a u polje New PIN kucate vaš novi pin kod i potvrdite unos. Ovim ste odblokirali karticu.

Ukoliko koristite Gemalto USB token, GemSafe karticu ili Gemalto karticu treba da pođete na sledeću lokaciju: Start-->All Programs-->Gemalto-->Classic Client Toolbox. Otvorite zatim polje Pin Managment pa Unblock PIN i Next, kucate u polje Admin PIN vaš PUK kod sa koverte koju ste dobili od vaše poslovne banke a u polje new PIN i Confirm New PIN kucate vaš novi pin kod i čekirate --Unblock PIN-- Ovim ste odblokirali vašu karticu.  


Povratak na vrh stranice

5. Zašto sinhronizacija dugo traje?

Internet konekcija je loša. Treba čistiti poruke iz sandučeta i pošiljki. Na novijoj verziji aplikacije možete odraditi održavanje baze. Treba otvoriti sledeću lokaciju unutar FX aplikacije: Fx-->Dokumenta-->Podesavanja-->Podaci. Kliknuti na odrzavanje baze. Izabrati sta zelite da ocistite i pritisnuti Start.  


Povratak na vrh stranice